torsdag 18 mars 2010

Små små byxor

Jag har inte kunnat uppdatera allteftersom på sistone eftersom jag varit datorlös i nästan två veckor när datorn var inne på service.
Medan datorn var inne på service så hann jag med att sy inte mindre än sex par byxor till våran bebis som är beräknad att dyka upp om lite drygt två månader. Inte för att jag höll på två veckor med byxorna.. Dom var väldigt snabbsydda faktiskt. Det tóg nog inte mer än en halvtimma per par. Bekvämt! :)

Mönstret har jag ritat själv.. en mycket enkel modell med två identiska tygstycken som bara är ihopsydda. Jag märkte att många sparkbyxor för bebisar är sydda på det viset och tänkte att då behöver jag ju inte vara bättre själv.

Jag har varierat längden på byxorna lite och gjort vissa med mudd och andra utan. Det är svårt att veta exakt hur stora de ska vara för o passa eftersom grabben inte är född än. Men de minsta är nog ca strl 50 och de största är ev. uppemot 62.


Materialet varierar, men har som gemensam nämnare att det är mjuka trikåtyger. De orangea och gula byxorna är gjorda av kasserade vuxenkläder.
Det är alldeles fantastiskt hur liten materialåtgången är på så små kläder! :-)

Nu har jag äntligen fått mitt första nummer av tidningen Ottobre, första numret 2010. Det ska bli kul o prova lite mönster därifrån. Jag har läst så mycket gott om de mönstren så det blir spännande att få prova själv. Jag har ju hittills ritat alla mönster själv.