måndag 6 juli 2009

Test av mönster

Jag skulle testa ett nytt mönster som jag ritat utifrån redan befintliga plagg, men jag var väldigt osäker på mönstret. Så då tänkte jag att jag skulle provsy i ett tyg jag inte bryr mig om först för att se om mönstret fungerar som det ska.



Men nu har jag ett problem.. Mönstret funkade fint - men tyget ser tyvärr fortfarande alltför likt ut som en gardin. Ser den här dum ut att använda? Jag ska prova på dottern imorrn ihop med jeans eller nåt.. Det kanske är lättare att se då.


Nån som tycker nåt?


Mönstret kommer jag i alla fall att använda till andra tyger. Så långt är säkert.

---------


Uppdatering med bild när den provas.
Dottern verkade tycka om den i alla fall.






Långärmad mysklänning


Det här tyget är så underbart lätt att sy i. Det är mjukt, mysigt och elastiskt - men sköter sig i symaskinen o håller inte på o lockar sig i sömmarna o har sig... nåt som jag annars brukar ha problem med när jag syr i elastiska tyger. Tyget kommer från en lokal tygaffär i Jerusalem.

Den här gången blev det en klänning till lillan. Den är strl 98 ungefär - och hon själv är runt strl 86. Så det är tänkt att hon ska kunna växa i den en del. På bilden är ärmarna uppkavlade två varv. Mönstret är mitt eget. Överdelen är samma som på den turkosa blomtröjan i förra inlägget. Sen har jag bara skurit midjan lite högre upp och breddat ut till kjolen. Busenkelt!


Det blir en mysig klänning att ha i höst när det börjar bli svalare här. Jag har väl tänkt att den skulle vara fin med vita strumpbyxor under men jag hade inte hjärta att prova det på lillan eftersom vi har 30 grader. Denna klänning får ligga i skåpet o vänta i en sisådär 3-4 månader.