tisdag 7 juli 2009

Full fart i syverkstaden

Ja jag kan inte hålla fingrarna borta från symaskinen. Jag håller på o rejsar upp de sista tygbitarna jag har här hemma. Snart måste jag till stan och få tag på mera. Sonen börjar gnälla över att jag bara syr till flickorna. Och han har rätt... det börjar vara hans tur. Han behöver basictröjor för hösten han med och jag ska nog ta och ordna några såna när man ändå är i schwunget och har den modellen färskt i minnet. Måste köpa tyg till det bara.

Idag har jag sytt två par tights till lillan - strl 92 ungefär. Om man nu får kalla det för tights - för tight finns det nog inget i världen som sitter på våran smala lilla tjej.
Mönstret har jag ritat själv. Jag är inte hundra nöjd med hur de sitter i grenen men det duger. Jag får klura mer till nästa gång.
Dom ligger snett o lite knöligt på bilden... men dom är inte alls lika sneda som dom ser ut. Applikationen på de rosa var tänkt att sitta högre upp men jag behövde kapa benen mer än jag hade räknat med för att dom inte skulle bli sju kilometer för långa till tösen. Och flytta på en applikation i det skedet ids man ju icke!


Idag byggde sonen (snart 5) och dottern (3,5) varsin symaskin av sina "byggsaker" och sen tog de varsin docktröja och satt vid matbordet och "sydde" dockkläder. Hur urgulligt som helst. Jag har goda förhoppningar om att få lära dem att sy om sisådär några år.