onsdag 15 juli 2009

Utbrottssäker elefantpyjamas

Vi har haft en del pyjamasproblem här sedan det blev sommar och varmt. Minstingen som nu är 20 månader har inte velat ha pyjamasen kvar på! Och inte blöjan heller för den delen... Så det har varit en del mindre roliga överraskningar i sängen ibland på morgonen.

Sova med body? Nej den gubben gick inte... Knappar kan hon öppna. Pyjamas med knappar i benen går också fetbort.. pyjamas med dragkedja? samma visa där.

Jag började att sy om hennes gamla pyjamasar.. och efter några justeringar så fick jag till det så inte ens vår lilla utbrytardrottning lyckades längre. Och nu har jag ritat ett eget pyjamasmönster efter den modellen.

Här har ni lösningen - alla mammor därute med samma problem!! Modellen är ärmlös overall - utan knappar i benen. Istället är öppningen i form av en lång knappslå i ryggen - och hejdå alla tryckknappar som barn själv så fiffigt kan öppna. Nej riktiga skjortknappar ska det va! (syns inte så väl på bilden dock)




Knappar fram hade varit lite farligt då tjejen biter på såna tills hon lyckas antingen tugga av tråden - eller bita hål i tyget där knappen sitter fast. Men knapparna i ryggen kommer hon inte åt hur hon än gör.

Ett minus är såklart att man måste ta av den helt vid blöjbyten. Men det är det värt om man slipper plocka bajskluttar under spjälsängen före frukost.

Ett klart plus är att tjejen faktiskt inte har några som helst invändningar mot denna pyjamasmodell - utan hon accepterar utan vidare att den faktiskt ska sitta på.

Det helmysiga elefanttyget är inget mindre än makens barnrumsgardin från tidigt åttiotal. Nu har även treåringen önskat en pyjamas i samma tyg. Men det kanske dröjer till efter semestern. Hennes blir nog modell tröja + byxa eftersom hon har lite mer civiliserade toalettvanor.