måndag 7 september 2009

Fleecejacka till sonen

Snart börjar det bli höst även hos oss.. Än dröjer det några veckor innan jackorna åker fram. Men nu är vi redo så att hösten får komma. För idag har jag sytt fleecejackan som jag länge har planerat åt sonen. Materialet är från en fleecefilt. Jag hade tre att utgå från; en vinröd, en grön och en gul. Och sonen fick givetvis välja själv. Inte helt otippat valde han den gula. Det är sedan länge favoritfärgen.

Jag ville att han skulle ha en jacka med krage o han ville ha en med huva. Så då gjorde vi en kompromiss. Det fick bli en med krage och huva! I huvans framkant har jag sytt ett elastiskt kantband som är lite åtdraget så att huvan ska hålla sig på plats på huvet utan att behöva ha snöre i.


Jag har fortfarande inte kommit underfund med det dära med att sy infodring så det blir snyggt. Och jag hade ingen lust att lägga ner energi på att lära mig just idag heller. Jag har ett litet knep för att få det någorlunda snyggt ändå. Jag täcker helt enkelt insidan av dragkedjan med en bit kantband. Det både ser trevligare ut och blir stabilare än att inte ha nåt alls där.

Dagens stora plus är att jag kommit på hur jag kan sy dragkedjor utan att det blir bubbligt. Även här blev lösningen kantband.. ja jag älskar kantband. Detta kantband syns inte dock. Jag la dragkedja + fleecetyget + kantband så att det alltså var stumt material på båda sidorna om fleecen. Och då gick det att sy utan att hela alltihopa lockade sig. Yeay!

Dagens minus är att jag sydde rakt genom pekfingret vid ett tillfälle.. Lättare att få in fingrarna fel när man kör med dragkedjefoten.