onsdag 26 augusti 2009

Munkjacka mönstertest

Idag fick jag äntligen ändan ur vagnen och ritade ett mönster på en munkjacka i strl 110. Jag gjorde mönstret genom att titta på flera olika munkjackor i mindre storlekar och snitsa ihop nån form av mellanting fast större då förstås. Jag har en idé i huvudet om en kombination av tyger som jag vill göra, men eftersom jag bara fått hem det ena av tygen än så får det vänta.

Idag gjorde jag istället ett mönstertest. Det blev lite lek med färger. Detta lila tyg är lite fleeceliknande men ändå inte. Det är rätt tjockt och väldigt mjukt och skönt. Det kommer från en av mina myströjor som jag slaktade eftersom den hade för korta ärmar. Det gula som huvan är fodrad med är tunn trikå.. t-shirttyg. Sen är det svart kantband och ljusrosa dragkedja.

Med mycket tid, tålamod och metervis med kantband blev resultatet såhär! Jag gillar skarpt när kantbandet vid dragkedjan går rakt upp runt kapushongen o ner på andra sidan.


Denna blir fin på vår fyraåring i höst. Några smådetaljer blev inte perfekta. Men det kan man kanske inte förvänta sig när man syr en munkjacka för bara andra gången i livet (när förra gången var för 12 år sen) Nu har jag i alla fall en massa idéer för hur det ska göras bättre nästa gång. För fler blir det med tiden!