torsdag 6 augusti 2009

Tröja med sköldpadda

Igår kom jag igång med ett projekt som jag har gruvat mig för ett tag - nämligen en tröja med applikation på till sonen. Största orsaken till att jag har gruvat mig är att jag ville göra halsringningen med samma tyg som applikationen - och jag är usel på att sy halsringningar. Annars när jag syr tröjor snabbfuskar jag med elastiskt kantband och det går snabbt o lätt o fort och blir oftast bra.

Och bra kan man inte anklaga denna halsringning från att vara trots att jag la ner en massa tid på det... Men den får väl duga... Jag intalar mig att skavanker syns mindre när plagget används, än när man tittar på det utan barn i. Det brukar ju va så.

Ett annat minus är bubbliga sömmar.. men det tycks inte gå att få dem nåt annat än bubbliga när man syr i elastisk trikå. Vet inte om det är symaskinens fel? För jag gör då allt jag kan för att undvika det. På bilden ser sköldpaddan vara på väg in i armhålan typ men det är den inte.. det är grabben som står så att tröjan sitter snett.


På plussidan - så är jag nöjd med applikationen - och ett annat plus är att sonen är glad för att jag äntligen gjort denna tröja som han väntat på ett tag. Tyget och färgerna är underbara och passar sonen så bra. Tanken är att jag ska sy en till med färgerna tvärtom och en annan applikation.